Barnebursdag

Barnebursdag

På Engineerium får barn en både lærerik og morsom bursdagsfeiring!

Vi tilbyr barnebursdag både på hverdager og på søndager, i og utenfor senterest generelle åpningstider.  Barna kan leke seg gjennom utstillingen med oppgaveark, enten som konkurranse eller som en aktivitetsløype. En av våre formidlere setter barna i gang med oppgaver, og er tilgjengelig i utstillingen for veiledning og spørmål. Ønsker dere et organisert eksperiment som ledes av en av våre veiledere, kan dere bestille eksperimentbursdag. Barna får på seg labfrakker og vernebriller og blir veiledet av vår labsjef.  Eksperimentet tar ca 30-40 minutter, resten av tiden kan benyttes til spising og aktiviteter i utstillingen.

På hverdager og på søndager utenom vanlig åpningstid, setter vi opp langbord i utstillingen som dere kan benytte til bespisning. På søndager innenfor vanlig åpningstid, disponerer dere et eget rom for dette. Dere kan begynne å dekke og pynte 30 minutter i forkant, og dere har 30 minutter i etterkant til å rydde og pakke sammen. Dere kan ha med egen mat og drikke til selskapet, men vi har dessverre ingen mulighet til å varme mat. Ønsker dere å bestille pizza, kaker, juice etc, kan dette bestilles hos Fardal (www.fardals.no) som leverer til Engineerium. Vi har hvite papptallerkener og pappkrus som dere kan bruke, men ta gjerne med «tematallerkener og temakrus» og annen borddekorasjon, dersom dere ønsker det.

Dere kan velge mellom følgende eksperimenter:

Slim (fra 6 år og oppover): Dette er et populært forsøk hvor vi lager slim og tester ut hvor viskøst/flytende/slimete slimet kan bli. Når slimet er ferdig laget, henges det på en ispinne som er teipet fast på pulten, og så lar man det sige ned mot bakken. Barna får med slimet hjem etter eksperiment

Magisk maling /Termokromatisk pigmentforsøk (fra 10 år og oppover): Barna blander sammen «termokratisk pigment» i en målesylinder som utgjør en malingsblanding. Malingsblandingen skifter farge når den blir varm. Barna skal så forandre temperaturen på malingen og observere at den skifter farge. Det rare er at den skifter tilbake til den opprinnelige fargen igjen når den blir kald.

Vulkan (fra 10 år og oppover): Her skal barna lage en vulkansk reaksjon. Bakepulveret i en kolbe reagerer med eddiksyren og det dannes blant annet karbondioksidgass (CO2). Gassdannelsen gjør at bakepulver-eddikblandingen bobler ut av «vulkanen».

Tetthetssøyle (fra 10 år og oppover): I dette eksperimentet skal barna se på hvordan stoffer med ulik tetthet legger seg som lag oppå hverandre i en sylinder. De skal ha 60 mL vann i de fire koppene, deretter får koppene ulik mengde sukker, 10, 20, 30 og 40 mL sukker. Farg innholdet med konditorfarge, bruk ulike farger for hver kopp. Når de legges i en sylinder vil de ligge som ulike lag med ulik tetthet.

Trykkbiler  (fra 6 år og oppover): Her skal barna lage små biler av en treplate, hjul og en ballong. Lufttrykket inni ballongen som skaper fremdrift når luften slippes ut og bilen går fremover

«Hvor mye tåler en ballong» (fra 6 år og oppover): Her tester vi trykk og fordeling av trykk over en større flate. Plasser ballonger under treplaten, og løft bursdagsbarnetbarn vinkelrett opp på treplaten. Tåler ballongene det? Så fjernes en og en ballong helt til ballongene ikke tåler trykket og dermed sprekker.

Is-laging (fra 6 år og oppover): Her skal barna lage sin egen iskrem. Salt og isbiter blir blandet av barna for å få en lav temperatur som skal bidra med å senke temperaturen på is-blandingen. Når eksperimentet er ferdig kan barna smake på isen som de selv har vært med å lage.

Max antall på eksperimentbursdag er 15 barn.

 

Priser:

Bursdag på hverdager og søndager utenom senterest vanlige åpningstid: 2500 NOK

Bursdager på søndager i senterets vanlige åpningstid: 1500 NOK

Pris eksperimentbursdag (både hverdager og søndager) : 3000 NOK

På søndager kan utstillingen brukes i hele åpningstiden (11 – 16).

 

Bestilling:

Bestillingskalender for bursdager hos Engineerium

Vi har en mal for invitasjoner dere kan bruke.20160226 Engineerium 218

 

Parkering Parkering er i P-hus i kjelleren på bygget og utenfor hotellets inngang. P-plassene er avgiftsregulert.